Casa de oaspeţi Siegllehen

Schönau am Königssee Germania
Schönau am Königssee vezi pe harta
Skipass inclus!
Schönau - Idilă la Königssee!

La marginea parcului naţional Berchtesgadener veţi găsi aşezarea Schönau, cea mai sud-estică localitate a Germaniei, la în jur de 630 m de altitudine şi chiar la idilicul Königssee. La est şi sud se înalţă pereţii montani ai lanţurilor Hohen Göll, Hagengebirge şi Steinernen Meer - frontiera naturală cu vecinul Land Salzburg. La doar un km de domeniul schiabil Jenner şi în Berchtesgaden, Schönau este o destinaţie ideală pentru o vacanţă de iarnă reuşită. Fie începători sau avansaţi, toţi schiorii vor găsi aici pârtia potrivită. Pentru începători avem însă o ofertă deosebită: aveţi posibilitatea de a comanda de la bun început pachetul "Learn to Ski", care include 3 zile - mai exact 12 ore - de schi precum şi echipament închiriat pentru 6 zile cu pachetul complet BASIC Ski. Un început perfect aşadar - cu nu mai puţin de 6 domenii schiabile diferite!

Apres-ski-ul nu este pentru toţi la fel! Fidel acestui motto Berchtesgaden are oferta potrivită pentru toate gusturile: seri animate la refugii sunt la fel de uşor de petrecut ca şi o seara romantica în doi la o plimbare cu sania. În baruri puteţi găsi diverse petreceri, în schimb la restaurantele vă vor ademeni cu o ofertă culinară excelentă. În plus sunt posibile multe activităţi cum ar fi drumeţii la lumina torţelor sau drumeţii cu rachetele de zăpadă .Cu skipass-ul regiunii Berchtesgaden puteţi în plus lua parte la o multitudine de activităţi cum ar fi derdeluşul cu multe curbe de la Obersalzberg, care poate fi lejer accesat cu telefericul, fiind gratuit (în funcţie de condiţiile meteo). Beneficiaţi şi de intrare cu reducere la termele Watzmann, unde puteţi să vă relaxaţi la diversele activităţi ce se desfăşoară pe o suprafaţă de 900 m². Schönau oferă oaspeţilor săi şi în afara pârtiilor posibilităţi variate: de la spa şi distracţie la piscină până la zmee sau activităţi pe lac. În plus este un loc de pornire ideal pentru drumeţii sau tururi pe Watzmann, Reiteralpe, Untersberg sau munţii Lattengebirge. Pe 30 şi 31 ianuarie 2016 a avut loc la Königssee campionatul mondial de săniuş. Coborârile în canalul de gheaţă nu sunt rezervate doar profesioniştilor: cu aşa numitul "Bob al Oaspeţilor", 3 curajoşi se pot da cei 1,3 km ai pârtiei. La coborârile oferite din decembrie până la sfârşitul lui februarie (în funcţie de condiţiile meteo) sunteţi conduşi de un profesionişti - de cele mai multe ori un fost campion mondial, european sau al Germaniei.

Regiunea Berchtesgaden îşi aşteaptă oaspeţii cu un total de şase domenii schiabile, accesibile prin un unic skipass cu acelaşi nume: aproape 50 km de pârtii între 630 şi 1800 m altitudine şi 28 de instalaţii pe cablu pot fi utilizate astfel după plac. Ideale pentru familii sunt pârtiile de la Hochschwarzeck. 6 km lungime are coborârea de vale de la Rossfeld la Oberau şi este minunată pentru începători (poate fi folosită însă doar la zăpadă suficientă). Scena boarderilor se întâlnește la Götschen, unde se află snowpark-ul. Datorită, în parte, pârtiilor care se pretează pentru Cupa Mondială, domeniile schiaibile din jurul Königssee se bucură de o reputație internațională ca locuri de desfășurare a campionatelor mondiale de snowboarding, precum și de tobogan și bob! Iar zona de schi Zinken vă oferă chiar și posibilitatea de a merge pe pârtiile din Austria vecină. Cu skipass-ul puteți explora odomeniul schaibil pe zi.

Oferta de trasee de schi fond în Landul Berchtesgaden este foarte variată. Un total de 100 km cu diverse grade de dificultate vă stau aici la dispoziţie, foarte impresionant este traseul Scharitz-Kehl sub masivul Hohen Gölls - duce 9 km la altitudine de 1000 m la Obersalzberg. Un alt traseu la altitudine poate fi găsit între Hochschwarzeck şi Ramsau la 1100 m altitudine. Şi pârtiile de schi fond din jurul Schönau nu lasă nimic de dorit, cea mai lungă- Königssee-Loipe - are un grad de dificultate intermediar până la mare şi o lungime de în jur de 11 km, şi chiar şi iluminare artificială în unele zile.

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Casa de oaspeţi Siegllehen, Berchtesgaden, Germania