Ursa Mica Glamping Resort

 

Situat la mare altitudine, între masivele Piatra Craiului și Bucegi, resortul se află la 1200m și îți oferă un peisaj impresionant 360 de grade. Pe Instagram va arăta la fel de spectaculos, fără niciun efort. Ursa Mică poate fi în același timp o bază de plecare pentru plimbări de o zi. Descoperă toată zona cu piciorul, pe bicicletă, cu schiurile, după chef, energie, sezon sau curiozitate.

Spectacolul naturii rulează permanent: poți opta oricând pentru o leneveală monumentală la aer tare de munte – pe platformă, la saună sau într-un ciubăr cu apă fierbinte.

Ai mereu la dispoziție indicațiile staff-ului nostru despre Cheile Zărneștiului, Castelul Bran, Peștera Dâmbovicioara, Cheile Dâmbovicioarei, Peștera Valea Cetății Râșnov, Cetatea Râșnov, Cheile Râșnoavei, Dino Parc, Peștera Liliecilor și întreg Parcul Național Piatra Craiului, Parcul Național Bucegi, satele tradițiionale românești Ciocanu, Șirnea, Peștera, Măgura; Poiana Brașov, Rezervația de urși de la Zărnești, Mânăstirea Nămăiești.

Orice vrei să faci – trasee montane, hiking trekking prin chei sau peșteri, hiking in Piatra Craiului și Bucegi, rute de mountain-bike, alpinism și tot felul de cățărări sau ski, ski touring (cross-country) – suntem aici să te asistăm.

Încă necontaminată de turism excesiv, zona Ciocanu rămâne o expresie a legăturii fundamentale dintre oameni, animale și munți. Într-un fel e definiția simplă și curată a românilor, neamul de păstori.

Prinde-te în jocul de la Focul lui Sâmedru, la festivalul care marchează începutul iernii din calendarul oierilor. Sâmedru este protectorul ciobanilor și unul din greii mitologiei românești. Zis și Sumedru, sau și mai bine zis, Sfântul Dumitru, el vine împreună cu Sângeorz (Sfântul Gheorghe) și delimitează cele două anotimpuri: iarna și vara, singurele care contează când vine vorba de oierit. Gustă din preparatele de sezon în fața focului gigant, sau încearcă să prinzi “Răvășitul Oilor”, altă festivitate veche de când lumea. Ambele sunt la final de octombrie.

Vizitează Peștera Ulucele, locul în care se ascundeau haiducii care prădau trăsurile boierilor care aveau drum prin culoarul Rucăr-Bran.

Cu siguranță ai auzit de Castelul Bran. E descris tot din auzite de irlandezul Bram Stoker care n-a reușit să-l viziteze nici după succesul cărții Dracula (publicată în 1897). Cu toate astea, e singurul castel din Transilvania care corespunde fidel cărții. Te lăsăm pe tine să afli care sunt restul lucrurilor adevărate despre Dracula, Vlad sau vampiri.

Castelul are și o istorie solară și pozitivă atunci când devine una din reședințele Reginei Maria. Cu fler, gust și multă energie ea transformă fortăreața austeră într-un palat cu o serie de camere decorate cu grijă de cea mai îndrăgită regina a noastră.

 

CAZARE

Toate cele 12 corturi impermeabile au vedere spre panorama spectaculoasă a zonei. Fiecare cort este echipat cu tot confortul de care vei avea nevoie și maximul pe care natura îl permite. Un cort are 3m înălțime și este amplasat pe o platformă din lemn, astfel încât nu există contact direct cu solul. Pe această mică terasă poți sta la soare sau îți poți savura cafeaua. Înauntru, aerul circulă mulțumită bumbacului special din care este construit cortul. Cele câteva piese esențiale de mobilă completează experiența de glamping. Fiecare pat e încăpător, iar mica sobă ca pe vremea bunicii îți va asigura un somn liniștit. În fiecare cort sunt sobe și paturi cu saltea premium (spumă poliuretanică), și lenjerie de pat din satin cu bumbac. Prosoapele și halatele sunt incluse.

 Capacitatea de cazare maximă este de 48 de persoane.

RESTAURANT

Gătim cu multă dragoste. Pentru oamenii și locurile de-aici, pentru natură și pentru fiecare lucru pe care ni-l oferă. Credem că delicatesele adevărate sunt ingredientele simple cu un gust grozav. De aceea multe dintre ele provin din zonă, proaspete, direct de la fermă sau de la stână, de la producători autorizați.

Restaurantul nostru are 48 de locuri, iar vegetarienii sunt bineveniti – trebuie doar să ne anunțați din timp.

 

DE NERATAT

Brânza în coajă de brad – arborele sacru al românilor, prezent în peisajele noastre, la nunți, ars în flăcări uriașe la focuri de festival, și, de ce nu, gata preparat să dea gust brânzeturilor.

Dacă ai noroc...

Fii cu ochii în patru după garofița Pietrei Craiului, zisă și Dianthus Callizonus, floarea din butoniera Craiului. E siclam, e rară și o poți vedea numai și numai aici. Fotografiaz-o și nu o culege, te rugăm. Las-o în mediul ei natural, s-o poată vedea și alții.

Dacă ai și mai mult noroc...

Râși, capre negre sau fluturi absolut senzaționali. Nu se știe niciodată.

 

SAUNA

Plimbările și peisajele din tabără sunt terapie pentru minte și/sau suflet. Schimbă aerul, iar mușchii se vor destinde. Dintr-o dată parcă lucrurile au altă perspectivă și alt ritm – cel al naturii. Micuța saună din casa estoniană va completa starea de bine, pentru ca tu să te întorci acasă cu alt spirit.

 

CIUBERE CU APA FIERBINTE

Relaxează-te în apa sărată și bine încalzită. Acum, lasă-ți mintea să zburde liberă. S-ar putea să te trezești gândindu-te la una din marile întrebări ale vieții, precum: după ce ies din apă, trag un pui de somn sau beau un pahar de vin? :)

 

TRASEE

Ursa Mică este baza ideală pentru plecări în drumeții mai mari sau mai mici, prin Piatra Craiului sau oriunde pe culoarul Rucăr-Bran. Ghizii noștri montani îți vor oferi indicații (sau se pot alătura grupului vostru pentru traseele mai solicitante). Cele mai îndrăgite destinații sunt:

 

Cheile Dâmbovicioarei, Peștera Valea Cetații Râșnov, Cetatea Râșnov, Cheile Râșnoavei, Dino Parc, Peștera Liliecilor și întreg Parcul Național Piatra Craiului, Parcul Național Bucegi, satele tradiționale românești Ciocanu, Șirnea, Peștera, Măgura, Poiana Brașov, Rezervația de urși de la Zărnești, Mânăstirea Nămăiești.

 

Descoperă zona în felul tău, cu experiența noastră: trasee montane, trekking prin chei sau peșteri, hiking in Piatra Craiului și Bucegi, rute de mountain-bike, alpinism și tot felul de cățărări sau ski – suntem aici să te asistăm.

 

Închiriază un mountain bike. Toate sunt din gama mid-high și avem dimensiuni pentru mai toate înălțimile.

Solicita oferta

You must agree to the conditions for processing your personal data.