20px
20px
Tunisia

·          Tunisia este situata in nordul Africii si are capitala la Tunis.

·          Tunisia se numara printre destinatiile favorite ale turistilor din intreaga lume.

·          Relieful tarii variaza de la desertul Sahara, in sud, la zone montane in regiunile centrale, in timp ce nord estul Tunisiei este alcatuit din plaje superbe.

·          Plajele din statiunile situate pe litoralul Marii Mediterane, cum ar fi Sousse, Monastir, Hammammet sau Djerba sunt un adevarat paradis, fie ca va petreceti ziua la plaja, fie ca practicati sporturi nautice.

·          Cand vine vorba de atractii turistice, Tunisia are multe de oferit. Printre acestea se numara Moscheea Zitouna - cea mai mare si mai impunatoare din tara, Marea Moschee Sidi.

·          In Tunis, capitala si cel mai mare oras al tarii, va recomandam sa vizitati Muzeul Bardo, Muzeul Patrimoniului Traditional, Poarta Frantei sau Muzeul Crestinismului.

·          In Tunisia se organizeaza festivitati de muzica si dans, dar si concursuri sportive traditionale.

·          Mancarea nationala a Tunisiei este cuscusul (un soi de tocana ce foloseste carne de miel, pasare sau peste amestecata cu legume din belsug). Ca desert, tunisienii se rasfata cu aluaturi foarte dulci, insiropate in miere si decorate cu nuca sau migdale.

·          În ceea ce priveste transportul local in Tunis circulă autobuze, tramvaie si taxiuri.

 

vezi mai mult