20px
20px
Egipt

O tara a contrastelor!

              Numit si “Perla Africii”, Egiptul surprinde la fiecare pas prin istorie, cultura si traditii.

·          Croazierele pe cel mai lung fluviu din lume, Nil, reprezinta o adevarata provocare pentru turistii dornici sa exploreze locuri noi si sa admire peisajele unice.

·          Apa cristalina a Marii Rosii, soarele sclipitor, hotelurile cu facilitati pentru cupluri, cat si pentru familiile cu copii se numara printre motivele pentru care statiunile din Egipt sunt iubite de turisti.

·          Orasul Cairo gazduieste unele dintre cele mai spectaculoase constructii ale lumii antice, printre acestea numarandu-se complexul arheologic de la Giza, Marele Sfinx si Marea Piramida de la Giza, aceasta fiind una din cele sapte minuni ale lumii.

·          Capitala egipteana adaposteste Muzeul Egiptean, situat in Piata Tahrir. Aici se afla comoara lui Tutankamon si statuia lui Anubis. Alte atractii ce merita vizitate: Moscheea lui Mohamed Ali Pasa, Moscheea Al-Azhar si Muzeul Muzeul Gayer-Anderdon.

·          Frumusetea arhitecturala a orasului Alexandria este data de cladirile vechi si de siturile religioase. Aici puteti vizita Moscheea Abou el-Abbas al-Mursi, Catedrala Coptica Ortodoxa, Sf. Marc, dar si bulevardului Corniche.

·          In Luxor, printre cele mai importanate atractii turistice se numara: Valea Regilor, Templul Luxor, Templul Karnak, Muzeul Luxor si Muzeul de Mumificare.

·          Aflata in parte nord-estica a tarii, Peninsula Sinai este renumita pentru peisajele spectaculoase si pentru semnificatia religioasa a Muntelui Sinai (in varful muntelui este construita o biserica). Daca ajungeti in aceasta zona, merita sa vizitati si statiunile Sharm El Sheikh, Dahab si Taba.

·          Orasul Hurghada este faimos pentru: Moscheea Al Mina - cu o arhitectura spectaculoasa si unica, situata pe Coasta Marii Rosii; Moscheea Abdulmoneim Riadh – ce dispune de 2 minarete si o arhitectura islamica clasica.

·          Accesul prin orasele din Egipt se poate face cu autobuzele publice sau trenurile, existand conexiuni cu imprejurimile.

·          In ceea ce priveste gastronomia, aceasta se bazeaza in mare parte pe legume; kushari (amestec de orez, linte si macaroane) este cunoscuta ca fiind un preparat traditional din zona.

·          In timpul verii, in Egipt temperaturile sunt caniculare, iar soarele straluceste pe tot parcursul anului. Iarna este placuta, avand in vedere ca nu se inregistreaza temperaturi mai mici de 10 grade.

 

 

vezi mai mult

20px

Hoteluri Recomandate