20px
20px

Balvanyos Resort 4*

4
 

Balvanyos Resort este o oază de linişte cu aer curat, înconjurat de munţii şi pădurile din jurul Lacului Sf. Ana, situat pe DN 11C între Băile Tuşnad şi Târgu Secuiesc. Resortul vă oferă condiţii ideale pentru un sejur de neuitat. Rafinamentul decorului, calitatea dotărilor şi amabilitatea personalului vă vor face să trăiţi momente unice.

 

GRAND HOTEL BALVANYOS 4*

Grand Hotel Balvanyos amplasat într-un cadru natural privilegiat, înconjurat de priveliştea unică a munţilor Bodoc, poate fi gazda Dvs. în orice anotimp. Primăvara vă puteţi declara sentimentele de dragoste în mirajul razelor de soare care deschid mugurii copacilor, vara puteţi petrece vacanţe cu familia făcând excursii la Lacul Sf. Ana şi în împrejurimi, iar toamna puteţi admira mantia arămie a pădurii sub un soare blând, iar în timpul iernii vă puteţi bucura de o atmosfera de sarbatori cu aroma vinului fiert, zgomotul placut al focului din semineu si un peisaj de basm.Situat în inima pădurii, Grand Hotel Balvanyos constituie locația perfectă pentru recreere, dar și pentru organizarea evenimentelor, conferințelor.

 

GRAND SANTERRA SPA

ÎN TRANSILVANIA, ÎN MIJLOCUL UNEI REZERVAȚII NATURALE printre izvoare tămăduitoare și brazi seculari, GRAND SANTERRA SPA este o oază de liniște și de recreere care potentează farmecul acestui loc binecuvântat, oferind spații interioare și exterioare ce se impletesc firesc și fără efort. Căzi pentru baie încălzite ascunse printre conifere, bazine cu ape și încăperi pentru experiențe spa individuale, saune și multe locuri de relaxare, o îmbinare de piatră și lemn, plante, apă și foc, creează împreună un mediu seren și armonios.

 

BALVANYOS ADVENTURE PARK

Parcul de Aventuri te aşteaptă să-ţi testezi limitele, sub atenta îndrumare a instructorilor noştri, alpinişti. Traseele au grad diferit de dificultate astfel încât, atât adulţii, cât şi copiii se pot bucura în siguranţă de tiroliene sau de diferitele obstacole.

Un traseu mai special este cel de teambuilding, pentru grupuri. Acest traseu contribuie la formarea și întărirea spiritului de echipă prin faptul că membrii grupului se ajută reciproc în parcurgerea obstacolelor.

 Trasee: începători copii (galben), copii (portocaliu), începători adulţi (verde), avansaţi (albastru), profesionişti (roşu), traseu pentru teambuilding, traseu de tiroliene.

 

 

LACUL SFÂNTA ANA

Lacul Sf Ana este situat la granița județelor CV si HR in masivul Ciomad ( 950 m inaltime), unde se poate ajunge pe un splendid drum cu serpentine, ce permite admirarea unor peisaje fascinante.

Este singurul lac vulcanic din Europa , cu craterul complet , fiiind inconjurat de paduri seculare. Perimetrul lacului are 1,7 km iar adancimea acestuia este de 7 m.

Apa lacului, de un verde inchis reflecta culoarea padurilor care il inconjoara iar solemna liniste ce o experimentezi la o plimbare in jurul lacului da senzatia perfectiunii.

Misterul legendei lacului, de la care provine si numele acestuia , ramane sa fie descifrat la gura semineului de la Balvanyos Resort.

 

 

TINOVUL MOHOȘ

Tinovul Mohos este de fapt craterul vulcanic geaman al craterului Sf Ana, umplut si el cu apa . In urma cu zeci de mii de ani , cei doi vulcani erupeau simultan iar la ultima eruptie a vulcanului de la Sf Ana, cenusa acestuia a fost aruncata pe lacul format la Mohos.

O parte din cenusa s-a scufundat in lac iar alta, s-a asternut pe luciul apei unde a aparut muschiul de turba ,rezultand un tinov oligotrof unic cu o vegetatie asemenatoare tundrei siberiene.

Daca veti patrunde in lumea unica si fantastica a Tinovului Mohos unde puteti observa plante considerate “raritati vegetale” veti fi fermecati

de frumusetea unica a locului.

 

 

PEȘTERA SULFUROASĂ

Este cea mai mare mofetă naturală din Europa ce emite zilnic cca 3000 mc hidrogen sulfuric.

Emanaţiile postvulcanice de gaze se dovedesc a fi factori curativi naturali pentru cei suferinzi de afecţiuni de cord şi afecţiuni ale sistemului vascular, avand ca si efect accelerarea circulatiei periferice a sangelui.

 

CETATEA BALVANYOS

Cetatea se află la o altitudine de 1029 m pe dealul Cetate, deasupra staţiunii balneoclimaterice Bálványos.

Constructia cetatii dateaza din anii 1100 avand ca si rol principal observarea inamicului si semnalizarea pericolului catre locuitorii din Depresiunea Ciucului fiind locuita pana la sfarsitul secolului 17 .

De pe turnul cetăţii aveţi parte de o privelişte inedită asupra întregii zone.

 

 

STAȚIUNEA BALVANYOS

Izvoarele de apa minerala si mofetele descoperite in aceasta zona au stat la baza formarii Statiunii Balvanyos.

Mulţumită compoziţiei lor chimice aceste izvoare sunt remarcabile sub forma curelor de băut, în tratamentele afecţiunilor stomacale şi intestinale, iar mofetele, se dovedesc a fi factori curativi naturali pentru cei suferinzi de afecţiuni de cord şi ale sistemului vascular.

 

 

BAILE FETELOR APOR

Este un teritoriu cu multe izvoare de apa, de diferite compozitii si bazine de ape minerale cu emanatii de gaze.

Specific Bailor Apor este si zgomotul pe care il produc emanatiile de gaze de hirogen sulfuric, bioxid de carbon.

Izvoare cu compozitii asemanatoare se mai gasesc doar in Columbia si Insulele Java.

 

 

CIMITIRUL PĂSĂRILOR

Aceasta nu este altceva decât o galerie a unei mine sulfurice care s-a surpat şi unde s-a acumulat hidrogen sulfuric.

Păsările care au un zbor razant şi care ajung sub nivelul gazului, cad moarte in caverna, si raman nedescompuse din cauza sulfului , o lunga perioada de timp. De aici provine şi numele de “Cimitirul Păsărilor”.

Solicita oferta

You must agree to the conditions for processing your personal data.