Conacul lui Maldar

Redescopera frumusetea vietii de odinioara

 

Domeniul, asezat linga Horezu, la poalele Magurei Slatioara din Maldaresti, deschide oaspetilor sai portile unei cule autentice, in care fiecare detaliu te imbie sa retraiesti povestea vechilor boieri ai Olteniei.

Camerele conacului sunt incaperi “de poveste” ce poarta numele unor personaje din vechime. Fiecare camera este un ansamblu rafinat, in care mobilierul istoric autentic, grinzile vechi si covoarele traditionale sunt armonios imbinate cu cele mai moderne detalii de confort.

Aici fiecare colt isi poarta farmecul in detalii: albul maiestuos al zidurilor, mobilierul istoric cu staif, lazile de zestre sau cerdacul cu arcade, de unde boierii de altadata priveau departarile.

Si pentru ca nu se poate rasfat fara ospat, o masa la conac este un moment de rafinament, dar si de verva, de vinuri oltenesti acompaniate de taifas, totul in croiala imbietoare a unor meniuri cu nume de poveste: Pranzul boierului, Cina domnitei, sau Dineul dichisit al jupanesei. Iar mai departe, la desert, istoriile se tes cu aceeasi savoare.La conac, momentul mesei e organizat "ca odinioara", langa semineu, cu tacamuri si sfesnice elegante, lumina suava si muzica cu staif.

Meniurile sunt inspirate de ospetele boieresti - adevarate mese-foileton, in straturi si etape: de la delicioasele hors d’oeuvres la felul principal, ritualul ceaiului cu prajituri de casa, dar si "tratatia cu cafea" , asa cum era facuta demult de vel-cafegiul boieresc.

 

Atat crama cat si restaurantul conacului sunt spatiile perfecte pentru petrecerea unei seri reconfortante. Poti sa savurezi, cu un strop de muzica alaturi, unul din vinurile colectiei noastre care include cele mai cunoscute podgorii din zona. Sau, la fel de bine, te poti delecta cu un film, un concert celebru sau pur si simplu, cu un meniu delicios.

În zilele însorite, cand vrei sa te cufunzi în liniste si povesti de demult, ia-ti ceva de citit si adaposteste-te în foisorul din curtea conacului. Alaturi de un ceai, o limonada sau o cafea, dupa-amiaza îti va fi un rasfat.

Solicita oferta

You must agree to the conditions for processing your personal data.