Bosnia Hertegovina - Croatia - Muntenegru

Transport autocar, plecare din Cluj-Napoca

3
 
Transport
Perioada 22-27.09.2020
Oferta Speciala
 
375
/ persoana cazare in camera dubla/tripla

Ziua 0: Plecare din Cluj-Napoca in data de 22 Septembrie, ajungem in Sarajevo a doua zi 23 Septembrie. 


Ziua 1:
 Incepem incursiunea in capitala Bosniei Hertegovina, un loc cu o incarcatura istorica impresionanta, cu un trecut care se caracteriza printr-o desavarsita diversitate culturala si religioasa, urmat apoi de un crud razboi, iar in timpuri recente, sa isi revina si sa-si recapete carisma de altadata. Azi, cladirile ilustreaza un mix de stiluri arhitecturale : modern, otoman, secessionist, comunist si modern. Puncte de referinta pentru Sarajevo: aici a fost asasinat Franz Ferdinand in anul 1914, iar in anul 1984 au avut loc Jocurile Olimpice de Iarna, pe partiile din muntii din apropiere. Facem o scurta vizita cu principalele obiective, centrul istoric, Turnul cu Ceas, podurile istorice, in special Podul Latin, asociat cu Primul Razboi Mondial; daca timpul ne permite, vizitam bazarul. In esenta, Sarajevo este o capitala multiculturala in care convietuiesc musulmanii, ortodicsii si catolicii, motto-ul orasului fiind “Sarajevo meetings of cultures”. Pornim spre frumoasa zona a Dalmatiei, cazare in zona Trogir la Hotel Jadran Seget 3*.


Ziua 2:
 Dupa micul-dejun pornim spre Parcul National Lacurile Plitvice, patrimoniu natural exceptional al Croatiei, cu lacuri turcoaz presarate cu cascade, grote si multa verdeata. Vizita dureaza aproximativ 3 ore. Pornim spre Zadar, unde facem neaparat o oprire pentru a asculta Marea Adriatica si vantul cantand la “Orga Marina” – proiect special realizat de catre arhitectul croat Nikola Bašić. Dupa ce ascultam nerepetabila simfonie a marii, ne lasam condusi pe pasi pe Kalelarga, renumita strada din Zadar pentru a descoperi acest oras si, de ce nu, sa degustam lichiorul dulce-amarui Maraschino. Ne intoarceam in Trogir pentru cazare la acelasi hotel.


Ziua 3:
  Mic-dejun.Pornim spre “Perla Adriaticii” sau perla turismului croat, cum este supranumit orasul Dubrovnik. Acesta a fost fondat prin unirea a doua mici orase: Laus si Dubrava. Ne lasam invaluiti de arhitectura exceptionala a orasului, cu palate somptuoase, cladiri renascentiste si baroce. Facem o scurta plimbare pe Stradun care este principala artera pietonala si oras si observam Biserica San Salvadore, Palatul Rectorilor,Catedrala din Dubrovnik Fantana Onofrio, Turnul cu Ceas. Optional, se pot vizita zidurile orasului vechi.. Seara pornim spre Herceg Novi, cazare la hotel Hunguest Sun Resort 4*.


Ziua 4:
  Mic-dejun. Ne delectam cu frumusetea locului, apoi pornim spre alte atractii impresionante de pe coasta muntenegreana: Kotor (cel mai sudic fiord din Europa si, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase si impresionante, plimbare in Stari Grad – orasul vechi). Budva (cea mai animate statiune de pe riviera muntenegreana). Seara, tarziu, poposim in capitala Podorica, tur panoramic cu autocarul. Seara, cazare la hotel Centreville Hotel and Experiences 4 in Podgorica.


Ziua 5: 
 Mic-dejun. Incepem sa cunoastem capitala Podgorica si observam, ca si o consecinta a existentei Imperiului Otoman pana in anul 1878, stilul turcesc. Acest lucur este vizibil in special in cartierele vechi Drač si Stara Varos. In schimb, centrul orasului este considerat orasul nou (Nova Varos). Incepem explorarea “orasului dintre munti” cu piata centrala, Monumentul Regelui Nikola, Podul Mileniului care reprezinta renasterea orasului. Pornim spre casa, ajungem in functie de trafic (In data de 27 Septembrie).

 

● Transport cu autocar clasificat internaţional de 3*

● 4 nopti cazare (2 nopti in zona Trogir, 1 noapte in zona Herceg-Novi, 1 noapte in Podgorica)

● Mic-dejun

● Ghid insotitor

 

● Taxele de intrare la obiectivele turistice:

-Parcul National “Lacurile Plitvice” -aprox 25 euro/pers

-Zidurile Cetatii Dubrovnik – aproximativ 30 euro (optional)

● Asigurare medicala si storno

● Alte cheltuieli care se nu regasesc la servicii incluse

 

Plecare din Cluj-Napoca in data de 22 Septembrie, seara la ora 23:00 pe ruta Alba-Iulia – Timisoara – Belgrad – Sarajevo.

Ruta completa: Cluj-Napoca - Sarajevo -Trogir -Parcul National “Lacurile de la Plitvice” – Zadar – Dubrovnik – Herceg Novi – Kotor – Budva – Podgorica

Tarif: 375 euro/persoana cazata in camera DUBLA sau TRIPLA

Supliment single: 80 euro Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 20 euro Tarifele pentru excursiile optionale sunt disponibile in momentul lansarii programului, acestea pot suferi modificari.

Informatii precontractuale:

Conditii de inscriere:

- Avans 30% avans, iar restul cu pana la 30 de zile calendaristice inainte de plecare.

- In cazul persoanelor care se inscriu singure si solicita partaj, agentia face demersuri in aces sens, insa nu este obligata sa gaseasca partaj. In cazul in care nu se gaseste cu pana la 15 zile inainte de plecare

- turistul poate alege sa se retraga fara nicio penalizare sau sa plateasca suplimentul pentru camera single.

- Reducerea pentru copil se acorda doar daca acesta este cazat in camera cu 2 adulti.

Penalizari in caz de anulare:

- 0% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii.

- 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 16 – 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii.

- 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai putin de 16 zile calendaristice inainte de data plecarii.

Conditii de formare a grupului:

Tariful a fost calculat pentru un grup de minim 35 de persoane, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba mijlocul de transport sau hotelurile, cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Agentia organizatoare poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 15 zile inainte de data plecarii.

 

Conditii de cazare:
a)Categoria unităților de cazare este cea specificată în program In cazul in care este necesar ca hotelul specificat sa fie schimbat, se ofera un hotel cu conditii similar. b) Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită de oficialitățile locale. In consecinta, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. c) Cazarea se face, de obicei, dupa ora 14:00 in camera duble sau triple. Camerele duble pot avea paturi de tip matrimonial, paturi twin (alaturate) sau 2 paturi separate. Camerele triple pot fi alcatuite dintr-un pat matrimonial si 2 paturi separate sau din 3 paturi separate. Alocarea acestora se face de catre personalul hotelului, agentia nu este responsabila de acest lucru. d) Persoanele care calatoresc singure, pot opta pentru camera single sau pentru partaj. In cazul in care opteaza pentru camera single, trebuie sa achite suplimentul pentru camera single care este specificat in oferta. In cazul in care opteaza pentru partaj, insa nu se gaseste partaj pana la finalizarea termenului de inscriere, calatorul trebuie sa achite suplimentul pentru camera single. e)Reducerea pentru copil este valabila numai daca acesta este cazat cu 2 adulti in camera. 
SERVICII DE GHIDAJ, VIZITE
Fiecare grup este insotit de catre un ghid vorbitor de limba romana, autorizat de catre Ministerul Turismului, insa, conform legislatiei internationale, acesta nu poate efectua ghidajul la muzee sau alte obiective turistice, urmand ca acest lucru sa fie realizat de catre un ghid local. In cazul in care ghidul local nu vorbeste limba romana, ghidul insotitor din partea agentiei va realiza traducerea. 

Conduita calatorului: 
Agentia nu tolereaza nicio forma de comportament agresiv manifestata de calator pe durata calatoriei, cu atat mai putin daca faptele sau limbajul afecteaza siguranta conducatorilor auto, a ghidului sau a bunei desfasurari a programului.In acest caz si in functie de gravitate, agentia poate apela politia locala sau poate exclude calatorul din program pe baza unui process verbal, acesta nemaiavand posibilitatea de a solicita restituirea sumelor. b) Calatorul este responsabil pentru starea sa fizica si mentala si isi asuma inca de la inscriere faptul ca este constient ca majoritatea programelor includ transportul cu autocarul pe distante lungi si pe timp de noapte, deplasari pe jos, sosire tarzie la hoteluri, acestea putand fi solicitante A SIGURARI

 

Călătorii sunt asigurați pentru rambursarea cheltuielilor de repatriere și/sau a sumelor achitate de către ei în cazul insolvabilității sau falimentul AGENȚIEI ORGANIZATOARE la Societatea de Asigurare Omniasig Vienna Insurance Group, adresă: Strada Aleea Alexandru, nr.51, sector 1, București, telefon (+40) 21 4057425, Poliță Seria I, Nr. 52286, emisă la data de 20.01.2020 și valabilă până la 21.01.2021. Pachetele din prezenta ofertă nu includ asigurările medicale de călătorie sau asigurare storno. Nu sunt obligatorii dar recomandăm încheierea lor în agențiile de turism sau la orice companie de asigurări. Agentia va transmite calatorilor informatiile de plecare cu minim 3 zile inainte de plecare, pe suport durabil : e-mail sau sms. 
Agentia isi rezerva dreptul de a modifica continutul acestui program in cazul in care acest lucru este necesar!

 

Conditii de calatorie/documente necesare:

Documentele necesare pentru inscrierea in acest circuit sunt : pasaport sau carte de identitate valabila cel putin 3 luni de la data intoarcerii in tara.

Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca: a) sunt insotiti de ambii parinti, b) sunt insotiti de un singur parinte care are acordul notarial sau certificatul de deces al ceilulalt c)sunt insotiti de o persoana (alta decat patintii) care are asupra sa cazier judiciar si declaratiile notariale ale celor doi parinti. Agentia nu isi asigura responsabilitatea in cazul in care calatorii nu detin actele necesare pentru trecerea frontierei.

Pentru o informare optimă, Agenția recomandă și consultarea site-ului  www.politiadefrontiera.ro

 

Conditii de transport:

Transportul se va asigura cu autocare corespunzatoare, care vor oferi confortul conform normelor in vigoare (aer conditionat, incalzire, statie audio-video, scaune rabatabile). In functie de numarul de turisti inscrisi, transportul se va realiza cu autocare clasificate pentru transport international cu capacitate de 49 sau 59 de locuri. In cazul in care grupul este mult mai restrans, transportul se poate realiza cu microbuze de 22 de locuri, cu informarea prealabila a turistilor. Locurile in autocare se aloca in ordinea inscrierilor. Conducatorul de grup poate modifica programul pe parcurs, in situatia in care acest lucru este necesar din cauza unor situatii neprevazute (blocaje in trafic, timpi de condus, timpi de asteptare mult prea lungi la punctele de trecere a frontierei.

 

Rezerva acum

Trebuie sa fiti de acord cu conditiile utilizarii datelor personale.